• home
 • video
 • pas verschenen

  Henry interviewt Lukaku: "Ik wil topschutter van de Premier League worden"

  Assistent-bondscoach Henry interviewde Romelu Lukaku.

  Assistent-bondscoach Thierry Henry interviewde voor Sky Sports Rode Duivel Romelu Lukaku over zijn verleden en toekomst. "Ik kan urenlang andere spitsen bekijken, gewoon om net mijn eigen spel een tikje te kunnen verbeteren", liet Lukaku optekenen.

  Lukaku kreeg na drie seizoenen Roberto Martinez, die hij nu als bondscoach bij de Rode Duivels aantreft, dit seizoen Ronald Koeman boven zich bij Everton.

  "Ik was blij met de komst van Koeman. Hij is een grote naam in de voetbalwereld en hij zag ook snel mijn kwaliteiten en werkpunten. Ik was er al heel snel van overtuigd dat hij mij in de toekomst beter zal kunnen werken."

  Na drie seizoenen Martinez was het op het veld toch even aanpassen onder Koeman. "Koeman was meteen strenger. Ik weet dat als ik niet doe wat hij van me verlangt, dat ik dan meteen naar de bank vlieg. Martinez daarentegen gaf me meer vrijheid op het veld. Vorig seizoen was mijn sterkste seizoen voorlopig. Ik was zeven maanden lang niet te stoppen, tot mijn niveau en dat van het team op het einde van het seizoen zakte."

  Ondanks een hele rist doelpunten in de Premier League wordt Lukaku internationaal nog niet tot de absolute top gerekend. "Mijn grootste werkpunt is dat ik zelf nog meer mijn goals moet creeëren. Uit het niets. En dat van de eerste speeldag tot de laatste."

  "Dat kunnen echte topspitsen als Suarez, Lewandowski, Benzema of Agüero wel. Ik wil ook topschutter in de Premier League worden. Ooit moet mij dat lukken. Vorig seizoen was het al bijna zover en je mag niet vergeten dat ik nog maar 23 jaar ben. Ik wil absoluut het maximum uit mijn carrière halen."

  "Ik ben 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 met voetbal bezig"

  Dat Romelu Lukaku werkelijk tot in zijn diepste poriën gepassionneerd is door het voetbal, beklemtoonde hij nogmaals tegen Henry. "Ik leef werkelijk 24 uur op 24, 7 dagen op 7 voor het voetbal. Ik hou enorm veel van voetbal. Ik wil echt heel graag beter worden. Daarom bekijk ik ook urenlang andere spitsen om mezelf te verbeteren. Dat zijn niet alleen spitsen van mijn generatie, maar iemand als jou."

  Bekijk het interview hieronder: