• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury: "Als je in Thorgan gelooft, krijg je veel terug"

  Thorgan Hazard is geweldig op dreef.

  Thorgan Hazard heeft zich woensdag op het allerhoogste niveau getoond, met een goal in de Champions League-match tegen Barcelona. Ook Francky Dury zag zijn ex-poulain aan het werk en genoot. "Hij heeft het niet altijd makkelijk gehad in Duitsland en heeft hiervoor moeten vechten."

  Het gezicht van Thorgan Hazard na de verloren wedstrijd tegen Barcelona sprak boekdelen. Ondanks de nederlaag straalde hij terwijl hij de supporters groette. Vooral in de eerste helft speelde hij een verdienstelijke match tegen een Europese grootmacht en bekroonde hij zijn prestatie met een doelpunt.

  En niet alleen Hazard zelf had genoten. "Ik was erg blij voor hem", zegt Dury aan Sporza. "Hij is een supergoede jongen en dit was een belangrijk moment in zijn carrière."

  "Tijdens de rust heb ik hem een bericht gestuurd met een video van zijn goal om te laten weten hoe trots ik was. Hij heeft het niet altijd makkelijk gehad in Duitsland en heeft hiervoor moeten vechten."

  Dury had Thorgan bij Zulte Waregem twee seizoenen onder zijn vleugels en kent dus zijn kwaliteiten en groeimogelijkheden. "Naast het veld is hij een heel, heel correcte jongen. Toen we op Genk speelden niet zo lang geleden, vroeg hij of hij in de kleedkamer mocht en viel hij iedereen in de armen."

  "Op het veld is hij fysiek top. Hij is nooit geblesseerd, snel en zijn VO2-max is heel goed. Hij is ook een echte winnaar. Als je tijdens een wedstrijdje vier tegen vier op training de score verkeerd bijhoudt, corrigeert hij je direct. Daar hou ik van."

  "Hij is ook polyvalent. Bij Mönchengladbach speelt hij nu meer als tweede spits. Dat is goed voor zijn ontwikkeling. Vergelijk hem vooral niet met zijn broer. Hij is een totaal ander type. Eden is meer een explosieve speler die de bal aan de voet wil. Thorgan heeft een grotere actieradius."

  "Of hij nog een stap hogerop kan zetten zal afhangen van bij wie en waar hij terechtkomt. Als je in Thorgan gelooft, krijg je veel terug, maar ik wil eerst het bewijs zien dat hij zich helemaal kan doorzetten bij Mönchengladbach." 

  "De Bruyne vervangen bij de Rode Duivels zou een mooie uitdaging zijn"

  Vanavond maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de WK-kwalificatiematchen tegen Bosnië-Herzegovina en Gibraltar. Thorgan Hazard behoort naar alle verwachtingen tot de selectie, maar is hij ook de geknipte speler om Kevin De Bruyne te vervangen?

  "Het zou in elk geval een mooie uitdaging zijn. Het zijn ook twee spelers die te vergelijken zijn. Kevin heeft een soortgelijke ontwikkeling meegemaakt. Hij heeft hard moeten werken, moest weg bij Chelsea en is in Duitsland boven komen drijven."

  "Thorgan de plaats van Kevin laten innemen in de interland tegen Bosnië zou misschien voor een extra stroomstoot in zijn carrière kunnen zorgen."