• home
 • video
 • pas verschenen

  Ajax-directeur: "Standard mag een gepeperde rekening verwachten"

  Standard-fans toonden zich gisteren van hun slechtste kant in de ArenA.

  Het wangedrag van de Standard-supporters gisteren in de Amsterdam ArenA tijdens de Europa League-partij tegen Ajax zal niet zonder gevolgen blijven. "Standard mag zich aan een gepeperde rekening verwachten", liet Dolf Collee, algemeen directeur van Ajax, weten.

  De fans van Standard misdroegen zich gisteren door fakkels in Ajax-vakken te gooien. Op die tribunes zaten veel jongere kinderen. Eén fan van Standard liep brandwonden op.

  Ook na afloop was het buiten de ArenA nog onrustig. Politie brandweer moesten nog in actie komen, nadat bezoekende fans brand hadden gesticht bij de toiletten rond het bezoekersvak.

  Standard-fans wilden vervolgens eerst met Ajax-supporters op de vuist gaan om nadien met flessen, stenen en vuurwerk richting de tussenkomende politie te gooien. Zeven agenten hebben hierdoor last van hun gehoor. Ze moeten een gehoortest ondergaan.

  Uiteindelijk werden acht Luikse relschoppers gearresteerd. Enkele heethoofden raakten bij de arrestatie lichtgewond. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor openlijke geweldpleging en het hinderen van de politie tijdens haar werk.

  "Standard mag zich aan een gepeperde rekening verwachten", liet Collee na afloop van de met 1-0 door Ajax gewonnen partij optekenen aan De Telegraaf. "Hun fans hebben zich schandalig gedragen. Wij zullen hierover overleggen met de UEFA."

  Foto's:

  Herbekijk hier het verslag van Ajax-Standard:

  Video player inladen...