• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens blikt vooruit naar Lombardije: "Mooie herinneringen aan die finish"

  Wellens: "Benieuwd hoe ik het er dit jaar vanaf breng."

  Tim Wellens is zaterdag samen met Tony Gallopin kopman bij Lotto-Soudal in de Ronde van Lombardije. Onze landgenoot, die twee jaar geleden vierde werd, hoopt nog eens toe te slaan op het einde van het seizoen.

  De Ronde van Lombardije start, net als in 2014, in Como en trekt naar Bergamo. Tim Wellens legde twee jaar geleden beslag op de vierde plaats, na Daniel Martin, Alejandro Valverde en Rui Costa. Dit jaar rekent Lotto-Soudal op onze landgenoot en op Tony Gallopin, die vorig jaar zevende werd.

  "In de Eneco Tour was ik niet zo goed", geeft Wellens toe. "De conditie is nog steeds niet zoals ik het zou willen. Het seizoen loopt stilaan ten einde en ik hoop toch nog om een goed resultaat te rijden."

  "Ik vind de Giro di Lombardia een van de mooiste monumenten van het jaar. Het parcours is net iets zwaarder dan in 2014 met twee nieuwe beklimmingen, maar de aankomst is ongeveer hetzelfde."

  "Ik ga de twee nieuwe klimmetjes vandaag verkennen. De zwaarste beklimming zal de Valcava zijn, maar die ligt halverwege. Waarschijnlijk zal de klim niet veel belang hebben in het wedstrijdverloop, maar we moeten er wel over."

  "Ik heb toch mooie herinneringen aan die finish, in 2014 werd ik er namelijk vierde. Ik ben benieuwd hoe ik het er dit jaar vanaf breng. Ik wil een goed resultaat behalen en ik kan enkel hopen op goede benen", aldus Wellens.

  Frederik Willems: "Een plaats in de top tien moet haalbaar zijn"

  Volgens ploegleider Frederik Willems wordt het een lastige editie, maar hij mikt met Lotto-Soudal op een plaats in de top tien. "Met Tony Gallopin hebben we een sterke kopman en ook Tim Wellens en Jelle Vanendert kunnen we op dit soort parcours uitspelen."

  "Een plaats in de top tien moet haalbaar zijn, maar moesten we het resultaat van 2014 kunnen herhalen of een podiumplek kunnen veroveren, zou dat echt fantastisch zijn", besluit Willems.