• home
 • video
 • pas verschenen

  Tahamata: "Ga ervan uit dat Ajax sterker is, maar hebben het altijd lastig tegen Belgen"

  Een blij weerzien tussen Philippe Vande Walle en Simon Tahamata.

  Met Ajax-Standard staan twee oude liefdes van Simon Tahamata tegenover elkaar. "Vroeger zeiden we bij Ajax: "Wij zijn de beste." Maar nu onderschatten we niemand meer", zegt de jeugdtrainer van Ajax.

  Simon Tahamata speelde van 1976 tot 1980 voor Ajax en van 1980 tot 1984 voor Standard. Van 1996 tot 1999 was hij bovendien jeugdcoach in Luik, een functie die hij tegenwoordig bij Ajax bekleedt.

  "Ik ken Jonathan (Legear) nog van bij de jeugd en ook het zoontje van Edmilson heb ik nog gekend toen hij bij de duiveltjes speelde. Voor de rest ken ik niemand van Standard."

  "Ik volg wel nog altijd de resultaten van de club, maar verder dan dat gaat het ook niet. Mijn tijd in Luik was wel één en al plezier moet ik toegeven."

  Gevraagd naar de krachtsverhoudingen tussen Ajax en Standard toont Tahamata dat hij zowel een halve Nederlander als een halve Belg is. "Ik ga ervan uit dat Ajax sterker is", begint hij vol zelfvertrouwen. "Maar we hebben het altijd lastig tegen Belgische ploegen", eindigt hij voorzichtig.

  "Vroeger zeiden we altijd: "Wij zijn Ajax, wij zijn de beste." Maar nu onderschatten we niemand meer."

  "Ajax heeft moeite met fysieke ploegen. Het is ook nog een jonge ploeg én Ajax mist (spelmaker) Ziyech. Dat scheelt toch toch een slok op de borrel."

  Tahamata haalt herinneringen op met Vandersmissen, Daerden en Vande Walle