• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard-fans zetten Ajax-tribune in lichterlaaie

  Het vuur kwam ook in de onderliggende tribunes terecht.

  Hoewel verboden in het stadion wisten Standard-fans toch het nodige Bengaals vuur binnen te smokkelen in de Amsterdam Arena. Door de rookontwikkeling was het veld een tijdlang moeilijk zichtbaar.

  De supporters uit Luik ontstaken de vuren voor de aftrap. Omdat het dak in Amsterdam gesloten is, kon de rook niet ontsnappen. Het eerste kwart van de match verliep mistig. "Ook de stank is enorm", vertelt Bert Sterckx op Radio 1. "Dit zal weer een aanzienlijke boete betekenen voor Standard, want de UEFA lacht hier niet mee."

  Standard en Ajax gaan samen op zoek naar de Luikse fans die brandende fakkels naar een tribune met Ajax-fans gooiden. De camerabeelden zullen nauwkeurig bestudeerd worden. Minstens drie fakkels belandden in een familievak met Ajax-supporters. Daarbij vielen geen gewonden.

  Eén fan van Standard liep brandwonden op door een fakkel. Na de match moest de brandweer nog in actie komen. Bezoekende fans hadden brand gesticht bij de toiletten rond het bezoekersvak. Ook buiten het stadion werd nog veel vuurwerk afgestoken. In totaal waren 2.100 Standard-fans aanwezig.

  Voor de match was alles nog rustig en sfeervol