• home
 • video
 • pas verschenen

  Quick Step-trein stoomt zich op vliegveld klaar voor WK ploegentijdrit

  In de Eneco Tour moest Quick Step enkel BMC voor zich dulden.

  De luchthaven van Ursel (in Oost-Vlaanderen) werd gisteren overspoeld door treintjes, met "der Panzerwagen" in de rol van machinist. "Op de openbare weg kan je een ploegentijdrit niet simuleren", zegt Ivan De Schampelaere, manager van Veranda's Willems, dat gisteren met Etixx-Quick Step over het vliegveld raasde.

  Tweevoudig wereldkampioen ploegentijdrijden Etixx-Quick Step bakte gisteren de automatismen in, met 7 pionnen: Tony Martin, Yves Lampaert, Julien Vermote, Niki Terpstra, Davide Martinelli, Bob Jungels en Lukasz Wisniowski.

  Een ook Veranda's Willems was van de partij. "We hebben eerst getraind op het vliegveld, omdat je zo'n inspanning niet kan simuleren in het hedendaagse verkeer", liet het team aan Het Nieuwsblad weten. "Daarna zijn we naar een snikhete veranda getrokken om de omstandigheden in Doha na te bootsen."

  Etixx-Quick Step in actie op het vliegveld van Ursel

  En ook Veranda's Willems maalde rondjes af op het vliegveld