• home
 • video
 • pas verschenen

  Pieters: "Colsaerts stuurt me elke dag een video en geeft me tips"

  Thomas Pieters test de baan in Hazeltine.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Morgen begint de strijd tussen Europa en de Verenigde Staten op de golfbaan. Thomas Pieters staat te popelen om eraan te beginnen. "Colsaerts stuurt me elke dag video met tips."

  Voor Thomas Pieters is zijn deelname aan de Ryder Cup een droom. "Maandag na mijn toernooiwinst in Denemarken kreeg ik een telefoontje. Ik denk dat de kapitein vooral op zoek was naar spelers die de juiste vorm te pakken hadden. In die laatste weken voor de bekendmaking van de selectie ben ik ook heel goed omgegaan met de druk. Dat geeft me veel vertrouwen voor dit toernooi."

  Hoe heeft hij zijn eerste dagen beleefd? "Het lijkt of ik hier al vijf weken ben. Ik kan niet wachten om er aan te beginnen. Het is een ongelooflijke ervaring, ik wil heel graag spelen morgen, maar ik ben al zo gelukkig dat ik deel uitmaak van het team."

  "Ik heb de baan al verkend en die moet me zeker liggen. Het is een heel lange baan en de greens zijn snel."

  Pieters krijgt ook nuttige tips van Nicolas Colsaerts, de eerste Belg die mocht deelnemen aan het prestigieuze toernooi. "De voorbije drie weken heeft hij me elke dag ge-sms't en video's gestuurd. Het werd echt vervelend... Nee, hij heeft me echt al goed geholpen."

  "Zijn voornaamste raad is dat ik me zo veel mogelijk moet amuseren en lachen. Hij zei: "je hebt hard genoeg gewerkt om hier te zijn, nu moet je genieten en goed spelen."

  Pieters test de baan:

  Video player inladen...