• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Jimmy Floyd Hasselbaink duikt op in Engels voetbalschandaal

  Hasselbaink belandt in een lastig parket.

  De Britse krant The Telegraph komt met nieuwe onthullingen in het corruptieschandaal in het Engelse voetbal. Ook Jimmy Floyd Hasselbaink, ex-coach van Antwerp en momenteel aan de slag bij Queens Park Rangers, zou niet zuiver op de graat zijn.

  The Telegraph voerde het afgelopen jaar een grootschalig onderzoek naar het reilen en zeilen achter de coulissen van het Engelse voetbal en stuurde daarvoor undercoverjournalisten op pad. Eerder deze week moest Sam Allardyce door die onthullingen al na één match ophoepelen als bondscoach en ook enkele makelaars klapten uit de biecht.

  De Britse krant komt nu met nieuwe onthullingen, waarmee ze Jimmy Floyd Hasselbaink in een lastig parket brengt. Hasselbaink, die in het verleden voor Chelsea speelde, werd gefilmd tijdens onderhandelingen over een bonus.

  De 44-jarige Nederlander zou volgens The Telegraph bereid zijn om naar Singapore te vliegen om daar met een investeringsmaatschappij te onderhandelen. "Probeer me gelukkig te maken, noem een mooi bedrag", zegt hij in de video.

  Hij stond er volgens de krant ook voor open om spelers van het fictieve bedrijf naar zijn club te halen.

  Zelf ontkent Hasselbaink alle aantijgingen. "Ik kreeg een aanbod om een toespraak te houden in Singapore. Volgens mij is het niet ongewoon om betaald te worden voor een toespraak. Ik heb Queens Park Rangers niet gevraagd om spelers te kopen. Ik zou nooit spelers aanraden om er zelf beter van te worden."

  Queens Park Rangers laat zelf weten dat het de beschuldigingen ernstig neemt en dat er een onderzoek komt, maar dat de club voorlopig het vertrouwen behoudt in zijn trainer. Het bestuur heeft met Haisselbank en de spelers gepraat. De coach bereidt "gewoon" de match van zaterdag op Fulham voor.

  Ook assistent-coach van Barnsley en eigenaar van Leeds in nauwe schoentjes

  Naast Hasselbaink komt ook Tommy Wright, assistent-coach bij tweedeklasser Barnsley, in opspraak. Wright zou geld ontvangen hebben in ruil voor de belofte dat hij spelers van het fictieve makelaarsconsortium naar zijn club zou halen. De trainer ontkent alle beschuldigingen, maar is door zijn club intussen ontslagen.

  Leeds-eigenaar Massimo Cellino zou met de undercoverjournalisten dan weer besproken hebben hoe hij met zijn club de regels van Third Party Ownership (TPO) kan omzeilen. TPO betekent dat de transferrechten voor een stuk eigendom zijn van een andere partij dan een voetbalclub en is door de FIFA verboden.