• home
 • video
 • pas verschenen

  Drie Leuvense musketiers dagen elkaar uit: neemt Dennis Praet de handschoen op?

  Denis Odoi gaf het voorbeeld, Dries Mertens volgde, Dennis Praet ook?

  Denis Odoi deed het begin augustus als eerste bij Fulham, Dries Mertens volgde zijn voorbeeld gisteren met Napoli en daagt nu Dennis Praet, de derde Leuvenaar van het gezelschap die voor Sampdoria voetbalt, uit om ook een hoge bal met zijn rug te controleren.

  Craven Cottage wist niet wat het zag op 5 augustus toen Odoi van thuisploeg Fulham zijn opponent van Newcastle omspeelde door de bal met zijn rug mee te nemen.

  Odoi is een goeie vriend van Dries Mertens, de twee leeftijdsgenoten zaten samen bij de jeugd van Stade Leuven en trokken in 1998 ook samen naar Anderlecht. Mertens voerde gisteren in de Champions League tegen Benfica ook een fraaie rugcontrole uit: "Dat moest ik toch ook eens proberen, Denis Odoi", knipoogde de Rode Duivel op Twitter.

  Waarna hij Praet uitdaagde met de hashtag #LeuvenGotGame: "Het is aan u." Dennis Praet werd net als de andere twee geboren in Leuven en zette zijn eerste voetbalpassen ook bij Stade Leuven, hij is de derde musketier. Neemt hij de handschoen op?

  Tweet van Dries Mertens: