• home
 • video
 • pas verschenen

  De Vlieger: "Roef moest die bal altijd hebben"

  Roef beleefde een pijnlijke avond in Saint-Etienne.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Een pijnlijk misverstand tussen Davy Roef en Bram Nuytinck was de meest in het oog springende fase van een drukke Belgische Europa League-avond. Ex-doelman Geert De Vlieger ziet weinig verzachtende omstandigheden voor de Anderlecht-doelman.

  Voetbal kan hard zijn. Nadat Anderlecht in de slotfase tegen Saint-Etienne kans na kans miste, kreeg paars-wit nog het deksel op de neus na een onwaarschijnlijk misverstand. (zie video) "Het ontzetten van Kara was al niet goed en het misverstand tussen Roef en Nuytinck is ongelooflijk. Roef moet altijd de sterkste zijn in dat duel", zei De Vlieger in de studio van Sporza. 

  "Zelfs als Roef geroepen heeft en Nuytinck niet heeft geluisterd moet je die bal als doelman hebben. Hij moet de bal veel hoger vangen. Nu zat hij met zijn ellebogen in de rug van Nuytinck. Dan kan de bal bij de minste tik uit je handen glippen. Precies wat er is gebeurd."

  "Als de doelman de bal hoger vangt, dan mag Nuytinck zelfs proberen om te koppen. Desnoods geef je hem maar een flinke duw. Nu gaan ze beiden half naar de bal."

  "Een overwinning tegen Saint-Etienne en zes op zes in de Europa League had Anderlecht vertrouwen gegeven richting de topper van zondag tegen Standard. Nu zitten ze met een vervelende terugreis en het gevoel dat het opnieuw is misgelopen in de defensie."  

  Video player inladen...