• home
 • video
 • pas verschenen

  O'Sullivan: "Vergeleken met Tony Blair heeft Sam Allardyce niks misdaan"

  O'Sullivan neemt de verdediging van Allardyce op zich.

  De Engelse voetbalwereld staat op stelten na de vernietigende undercoveroperatie van de krant The Telegraph. Het ontslag van bondscoach Sam Allardyce na diens onthullingen lag in de lijn van de verwachtingen en is er dinsdagavond gekomen. De Engelse analisten zijn boos of maken er zich uit ongemakkelijkheid met een grapje vanaf.

  De commentaren van de gezaghebbende Engelse analisten zijn gelijklopend. "De functie van Engels bondscoach is een farce. Om je bijna een breuk mee te lachen. De hele voetbalwereld lacht in elk geval met ons", twittert Rio Ferdinand.

  Alan Shearer is kwaad. "Ik sta nog altijd aan de grond genageld. Sam heeft het helemaal verkeerd aangepakt. Ik dacht dat we na het EK het ergste gehad hadden, maar het kan blijkbaar nog altijd een beetje erger."

  Michael Owen en Gary Lineker steken er de draak mee. Zij vragen zich ironisch af waarom zo'n goeie bondscoach, die Engeland één match leidde en die wedstrijd ook won, moet opstappen.

  "Ik kan het niet geloven dat Engeland een nieuwe coach nodig heeft", zegt Owen. "Er zullen maar weinig Engelse coaches te vinden zijn die met een rapport van 100% moeten opstappen."

  Dezelfde stemming bij Lineker: "Sam Allardyce is zijn job kwijt. Echter, niemand zal zijn percentage van overwinningen ooit verbeteren."

  Tweets over Allardyce:

  O'Sullivan: "Een mes in het rug van Sam"

  Ronnie O'Sullivan gooit het dan weer over een andere boeg. De snookerheld van de Britse natie vraagt zich hardop af of het wel nodig was om Allardyce de laan uit te sturen.

  "Mij komt het over alsof iemand van de Britse voetbalbond Sam wilde pakken. Bij dezen is dat gelukt. Maar kop op, Sam. Je hebt niks verkeerds gedaan, makker", zegt O'Sullivan. 

  "We houden van jou. Engeland verliest een goed mens. Als je het vergelijkt met wat (ex-premier) Tony Blair allemaal uitgespookt heeft, is dit een niemendalletje. Regeringen leiden ons naar oorlogen, waarbij miljoenen onschuldige mensen sneuvelen. Ach, Engelsen zijn wereldkampioen in vriendelijk zijn in je gezicht en achteraf een mes in je rug steken."

  De tweets van Ronnie O'Sullivan: