• home
 • video
 • pas verschenen

  Na Serena zakt met Djokovic nog een smaakmaker niet af naar Peking

  Novak Djokovic sukkelt met zijn elleboog.

  Novak Djokovic zal volgende week niet deelnemen aan de China Open in Peking. De nummer 1 van de wereld is nog niet hersteld van een elleboogblessure. Djokovic is de viervoudige titelhouder in Peking, hij won het toernooi al zes keer en is er ongeslagen in 29 wedstrijden.

  Djokovic kwam twee weken geleden voor het laatst in actie in de finale van de US Open, die hij verloor van Stanislas Wawrinka. "Ik ben erg ontgoocheld dat ik dit jaar niet kan meedoen aan de China Open, een van mijn favoriete toernooien", luidt de boodschap van de nummer 1.

  "Mijn elleboogblessure is nog niet helemaal achter de rug en de dokters hebben me geadviseerd om voorlopig niet te spelen."

  "Ik zet mijn revalidatie verder en hoop zo snel mogelijk terug te keren op de ATP Tour." Mogelijk moet hij ook passen voor de Sjanghai Masters, die op 9 oktober van start gaan. Dat toernooi won hij al vier keer. Djokovic heeft dit seizoen wel vaker fysieke kwaaltjes gehad. 

  Vorige week haakte ook Serena Williams, de ex-nummer 1 bij de vrouwen, af voor Wuhan en Peking. De Amerikaanse heeft nog te veel last van haar schouder en mikt op de WTA-Masters.