• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho: "Ik blijf Allardyce respecteren"

  José Mourinho heeft Sam Allardyce graag. "En dat zal niet veranderen."

  Ook José Mourinho heeft zich uitgelaten over de affaire-Allardyce. De trainer van Manchester United blijft de ontslagen Engelse bondscoach steunen. "Ik heb hem graag", vertelde de Portugees op de persconferentie voor zijn Europese match van morgen tegen Loegansk. Ook ex-bondscoach Steve McClaren sprak zijn steun uit: "Het kon ieder van ons overkomen."

  Allardyce moest gisteren opstappen als bondscoach van Engeland, nadat hij zonder het te weten gefilmd was door krantenjournalisten terwijl hij hen uitlegt hoe je de transferregels kunt omzeilen. Hij was daarbij ook niet hoffelijk tegenover zijn voorganger Roy Hodgson.

  Gevraagd naar zijn mening over de heisa had Mourinho drie dingen te vertellen: "Het eerste wat ik kan zeggen, is dat ik Sam graag heb. Het tweede wat ik kan zeggen, is dat wat er gebeurd is niets zal veranderen aan mijn relatie met hem. Ik had hem graag en respecteerde hem hiervoor, dat zal niet veranderen."

  "Ten derde is dit een zaak tussen hem en de bond. En daar heb ik niets over te zeggen. Ik vind het wel jammer voor hem, omdat ik weet dat hij van die post droomde." Uiteindelijk was Allardyce 67 dagen en één interland de sportieve baas van Engeland.

  McClaren: "Het kon ieder van ons overkomen"

  Voormalig Engeland-trainer Steve McClaren heeft ook zijn steun uitgesproken aan het adres van Allardyce. Hij laakt het gebrek aan privacy aan de top van de sport. "Het zijn teleurstellende dagen voor het Engelse voetbal en ik vind het heel erg triest wat Sam overkomen is", zegt de man die van augustus 2006 tot november 2007 Engeland onder zijn hoede had.

  "Het kon ieder van ons die een topjob in de sport uitoefent, overkomen en Sam betaalde - onschuldig - de prijs ervoor. Dit toont dat je in topsport enkel tussen de vier muren van je huis privacy kan vinden."

  McClaren vindt wel dat alle info die de kranten verzameld hebben aan de autoriteiten moet overgemaakt worden. "De Engelse bond moet de beweringen onderzoeken. En ingrijpen als het nodig is, want niemand wil een corrupt spelletje."