• home
 • video
 • pas verschenen

  Miguel Angel Lopez slikt Vuelta-ontgoocheling door in Milaan-Turijn

  Miguel Angel Lopez timede zijn aanval perfect op Superga.

  De Italiaanse semiklassieker Milaan-Turijn is een prooi geworden voor Miguel Angel Lopez (Astana). De Colombiaan ging twee renners van Cannondale vooraf, Michael Woods en Rigoberto Uran. Lopez moest een maand geleden nog opgeven in de Vuelta na een zware valpartij.

  De wedstrijd werd gekleurd door een vroege vlucht met drie renners: Peter Kennaugh, Eduard Grosu en Alessandro De Marchi versierden een maximale voorsprong van 12 minuten.

  Intussen werd het peloton opgeschrikt door een zware valpartij en moesten Michele Scarponi, Ruben Fernandez en Adriano Malori de wedstrijd staken.

  Vooral Malori, die in het begin van het jaar ook al een zware val maakte, smakte hard tegen het asfalt. Volgens zijn team Movistar werd hij echter bij bewustzijn naar het ziekenhuis gebracht.

  Vooraan werd niet gewacht en het was Kennaugh die het langst voorop bleef van het trio, maar ook hij zou niet meestrijden voor de zege.

  Op de Superga-slotklim in Turijn bleef nog een klein groepje met favorieten over en sloop Woods als eerste weg. De Canadees werd nog bijgebeend door Miguel Angel Lopez en samen ging het duo de laatste 2 kilometer in. Lopez timede zijn aanval in de slotfase het best.

  Voor de Colombiaan is het de vijfde zege uit zijn profcarrière. Eerder dit jaar was hij eindwinnaar van de Ronde van Zwitserland. Hij trok als een van de favorieten naar de Vuelta, maar door een val moest hij daar al snel opgeven.

  Uitslag Milaan-Turijn (1.BC)

  01. Miguel Angel Lopez (Col) - 186 km in 4u13'36"
  02. Michael Woods (Can) op 9"
  03. Rigoberto Uran (Col) - 14"

  04. Dani Moreno (Spa) - 19"
  05. Diego Ulissi (Ita) - 21"
  06. Fabio Aru (Ita) - 23"
  07. Pello Bilbao (Spa) - 27"
  08. Rodolfo Andres Torres (Col) - 32"
  09. Romain Bardet (Fra) - 36"
  10. Warren Barguil (Fra) - 40"

  11. Sergio Pardilla (Spa) - z.t.
  12. Leopold König (Tsj)
  13. Domenico Pozzovivo (Ita) - 47"
  14. Giovanni Visconti (Ita) - 52"
  15. Franco Pellizotti (Ita) - 1'02"
  19. Ben Hermans - 1'24"
  70. Dylan Teuns - 8'14"