• home
 • video
 • pas verschenen

  Isinbajeva wil voorzitter worden van Russische atletiekbond

  Jelena Isinbajeva wil de Russische stal uitmesten.

  Jelena Isinbajeva blijft niet bij de pakken zitten na de ontgoocheling van Rio. De beste polsstokspringster ter wereld wil de Russische atletiekbond leiden. Op 9 december wordt de opvolger van Dmitri Sjlachtin bekendgemaakt.

  De Russische atletiekwereld gaat door een diep dal na de stroom dopingonthullingen en -verhalen. De Russische atleten waren dan ook niet welkom op de Spelen in Rio.

  Dus ook Jelena Isinbajeva niet, die in Brazilië de kroon op het werk wou zetten met een derde olympische titel. Maar de 34-jarige wereldrecordhoudster polsstokspringen maakt volop werk van een carrière na de sport.

  In Rio werd Isinbajeva al verkozen voor de Atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), als vervanger van zwemmer Aleksandr Popov.

  Maar daar blijft het niet bij. Isinbajeva heeft ook haar zinnen gezet op het voorzitterschap van de Russische atletiekbond. "Ik doe mee met de verkiezingen", liet ze vandaag weten. Op 9 december wordt de opvolger van Dmitri Sjlachtin bekendgemaakt.