• home
 • video
 • pas verschenen

  Steven Defour is al een held in Burnley: "Hij is God, hij is beter dan Zidane"

  "Steven heeft een sterke start gemaakt in Burnley."

  Steven Defour heeft zich zijn overstap richting Engeland nog geen seconde beklaagd. Met een mooie prestatie tegen Watford gisterenavond wekte de Belgische middenvelder opnieuw kreten van bewondering bij zijn coach en de Burnley-supporters.

  Met een 2-0-overwinning tegen Watford rukt Burnley in de Premier League op naar de middenmoot. Trainer en spelers kunnen dus wat vrijer ademen na hun tweede overwinning in deze competitie.

  "Ik ben zeer tevreden na deze zege", zegt Burnley-trainer Sean Dyche. "In de vorige wedstrijden zetten we een paar mindere resultaten neer, hoewel de inzet en organisatie altijd goed waren. Alleen was het de kwaliteit die wel eens ontbrak. Tegen Watford paste alles mooi in elkaar, met de 2-0 tot gevolg."

  Steven Defour deelde de twee assists uit tegen Watford en speelde zich nog wat meer in de harten van zijn trainers en de Burnley-fans. De naar verluidt 7,5 miljoen pond (8,5 miljoen euro) die de Engelse club in augustus aan Anderlecht betaalde vinden ze in de Premier League een prikje.

  "Steven brengt dit team ongetwijfeld iets extra's bij", zegt coach Dyche. "We hebben hard op zijn transfer gehamerd en er hard aan gewerkt, omdat we aanvoelden dat hij meer kwaliteit zou brengen. Dat hij dat kan, heeft hij in korte tijd al bewezen. Hij heeft hier een sterke start gemaakt."

  "De aanwezigheid van Steven straalt af op zijn ploegmaats. Soms heb je iemand nodig die met zijn kalmte en vastberaden manier van spelen de anderen met zich meetrekt, waardoor het zelfvertrouwen in de groep groeit."

  De supporters prijzen Defour de hemel in op Twitter:

  Defour blijft bescheiden en benadrukt collectief: