• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme hard na zware nederlagen: "We komen tekort op dit niveau"

  Michel Preud'homme moet een pijnlijke conclusie maken.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Michel Preud'homme moet een pijnlijke conclusie maken.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Club Brugge-coach Michel Preud'homme is streng voor zichzelf en zijn ploeg na twee pandoeringen in de Champions League. "We kunnen een organisatie neerzetten, we kunnen de tegenstander pijn doen, maar we kunnen het geen 90 minuten volhouden", concludeert hij. Stefano Denswil blijft positiever. "Alles kan nog", hoopt de verdediger na zijn own-goal.

  Preud'homme: "Hoopten op beter"

  Na de 0-3-nederlaag in eigen huis tegen Leicester kreeg Club een 4-0 om de oren in Kopenhagen. "Je kan een organisatie op poten zetten, maar dan moet je wel scoren als je de kansen krijgt", reageerde coach Michel Preud'homme bij Proximus 11+.

  "Tegen een own-goal en een werelddoelpunt kan je weinig beginnen. Daarna slikken we er twee na corners."

  "We komen tekort tegen krachtige ploegen. We hebben twee keer van een krachtige ploeg verloren. Op stilstaande ballen worden we altijd geklopt."

  "We komen tekort op dit niveau. Zo simpel is het. We kunnen een organisatie neerzetten, we kunnen de tegenstander pijn doen, maar we kunnen het geen 90 minuten volhouden."

  Club Brugge blijft achter met 0 op 6. "We hoopten op beter, maar dat is niet gelukt. Laat ons nu op ons niveau spelen. Laat ons scherp zijn in onze eigen nationale competitie."

  Denswil: "Rotgevoel"

  Stefano Denswil hielp Kopenhagen een handje met een own-goal. "Ik sta hier met een rotgevoel", vertelde hij.

  "Een bal tussen keeper en de verdediging is altijd moeilijk. Ik had geen geluk en tikte hem in mijn eigen doel. Voor hetzelfde geld staat er wel iemand rond mij en tikt hij hem binnen. Dan krijg ik te horen dat ik de bal had moeten wegwerken."

  "Wat kan er nog? Alles, dat meen ik. Leicester heeft zes punten, Kopenhagen vier. Er zijn nog genoeg matchen om dat in te halen."

  Simons: "Hebben dit vorig jaar ook al meegemaakt"

  Timmy Simons was uiteraard ook bijzonder ontevreden over de tweede helft. "Als je met 0-0 de kleedkamer ingaat, denk je wel, hier zit misschien meer in. Maar na die owngoal en dan die wereldtreffer, zakt de moed je dan toch in de schoenen."

  "Als het 2-0 staat, is het heel moeilijk om die wedstrijd nog om te draaien en tegelijk de controle te behouden. We verloren de grip en daardoor krijg je nog twee goals binnen. Dat is wel pijnlijk."

  Hoe moeilijk is dit? "We hebben het vorig jaar ook al meegemaakt. Toen tegen Manchester United en Napoli. Daar kregen we buitenshuis ook een pak voor de broek, maar als je ziet wat we daarna toch nog hebben kunnen neerzetten. Dat moet nu ook onze intentie zijn: keihard werken en er sterker uitkomen."

  "De volgende wedstrijd is altijd de belangrijkste. Nu is dat zeker zo want tegen Porto moeten we punten beginnen te pakken als we nog kans willen maken op meer."