Ga naar de inhoud

Goffin leert pekingeend maken met Chinese chef

 di 27 september 2016 16:58
Goffin leert de Chinese keuken kennen.
David Goffin is in China voor het ATP-toernooi van Shenzhen. Omdat hij in de eerste ronde vrij is, had hij tijd om een kookles te nemen. "Tof, want ik eet graag eend."

David Goffin, het tweede reekshoofd in Shenzhen, kreeg een privé-kookles van de bekende chef Anthony Dong van het Shang Palace restaurant in het Shenzhen Shangri-La Hotel.

Goffin leerde hoe je tofusoep en pekingeend moet maken. "Ik vond het heel bijzonder, want ik eet graag en vaak eend, maar ik had het nog nooit klaargemaakt."

"Het is leuk dat ik nu weet hoe je eend moet snijden en bereiden. De Chinese keuken is helemaal anders en dit was een leuke ervaring."

Goffin wil ook aan het toernooi van Shenzhen een mooie herinnering overhouden. "Ik ben hier voor het eerst en voel me goed. Ik hoop echt dat ik mijn beste tennis kan spelen en ver kan geraken."

En na de kooksessie werd alles ook verorberd, met eetstokjes uiteraard.