• home
 • video
 • pas verschenen

  Colbrelli volgt Nibali op in Varese, Gilbert en Keukeleire in top 10

  Sonny Colbrelli steekt in de vorm van zijn leven.

  Sonny Colbrelli (Bardiani) heeft zijn derde semiklassieker in twee weken tijd gewonnen. Na de Coppa Agostoni en de Coppa Sabatini was hij nu ook de beste in de Tre Valli Varesine. Philippe Gilbert was op de zesde plaats de beste Belg. Het is al van 1968 (Eddy Merckx) geleden dat een Belg deze Italiaanse koers kon winnen.

  Een jaar geleden pakte Vincenzo Nibali uit met een fraai nummertje in de Tre Valli Varesine, maar dit jaar kwam de titelverdediger niet in het wedstrijdverhaal voor.

  Een elitegroepje, met daarbij de Belgen Gilbert en Keukeleire, ging de finale in. Uran probeerde à la Nibali weg te glippen. Brambilla klampte aan, maar hij kon het tempo van de Colombiaan niet volgen.

  Colbrelli en Ulissi kwamen vervolgens vooraan aankloppen, maar de aanwezigheid van de snelle Colbrelli verlamde zijn collega's. Alles kwam weer samen, maar uiteindelijk won Colbrelli toch, net voor Ulissi.

  Voor Colbrelli is het al de derde sappige vis in twee weken tijd, na eerder winst in de Coppa Agostoni en de Coppa Sabatini. Tussendoor werd hij ook nog tweede in de Ronde van Toscane en vierde in de Gran Premio Bruno Beghelli.

  Uitslag Tre Valli Varesine (1.BC)

  01. Sonny Colbrelli (Ita) - 193 km in 4u48'18"
  02. Diego Ulissi (Ita) - zelfde tijd
  03. Francesco Gavazzi (Ita)

  04. Tom Jelte Slagter (Ned)
  05. Giovanni Visconti (Ita)
  06. Philippe Gilbert
  07. Jens Keukeleire
  08. Gianluca Brambilla (Ita)
  09. Fabio Aru (Ita)
  10. Kristian Sbaragli (Ita)

  11. Franco Pellizotti (Ita)
  12. Sébastien Reichenbach (Zwi)
  13. Daniel Martinez (Col)
  14. Kenny Elissonde (Fra) op 3"
  15. Rigoberto Uran (Col) - 4"
  33. Preben Van Hecke - 35"
  35. Floris De Tier - z.t.
  52. Vincenzo Nibali (Ita) - 1'39"