• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck: "Hoe idioot kun je zijn om te gokken op je eigen club?"

  Wesley Sonck in Extra Time

  0 / 0
  De gokaffaire in het Belgische voetbal laat ook het Extra Time-panel niet koud. Met Olivier Deschacht, Knowledge Musona, Laurent Henkinet en Tuur Dierckx moeten al vier spelers zich verantwoorden voor hun gokgedrag, met al dan niet weddenschappen op de eigen ploeg.

  Het Extra Time-panel gooide het balletje op. "Ik deed het nooit en vraag me af hoe idioot je kunt zijn om te gokken op je eigen ploeg. Bij de beloften spelen ook mannen die bij jou trainen", zegt Wesley Sonck.

  "Ik vind het erger op wat je allemaal kunt gokken, zoals wie de eerste gele kaart pakt of de eerste inworp krijgt. Dat maakt de verleiding groot en dat moet je misschien aan banden legen", zegt Filip Joos.

  "Ik stak ooit in de "Keek van de Week" hoe iemand bij de aftrap de bal al buitentrapte. Toen stelde ik daar geen vragen bij, maar achteraf werd me verteld dat het was om de eerste inworp te forceren. En de vraag is of dat de match kan beïnvloeden."

  "Het voetbal rijft heel wat geld binnen dankzij de goksites en dan moet je toch niet zo verbaasd zijn dat de acteurs, en het zijn er meer dan die 4-5, ook gokken."

  "Unibet komt zelfs op het scherm, met de quoteringen", zegt Onur Kaya.

  Bekijk hier het fragment uit Extra Time