• home
 • video
 • pas verschenen

  Gerecht heeft gok-onderzoek naar Musona en Henkinet afgerond

  Musona lichtte KV Oostende in over zijn ondervraging.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Naast Olivier Deschacht zijn ook Knowledge Musona en Laurent Henkinet door de Kansspelcommissie gehoord over gokken op voetbalwedstrijden. Het gerecht heeft zijn onderzoek klaar en concludeert dat de twee op matchen van de eigen club gegokt hebben.

  Het nieuws over Olivier Deschacht, dat zaterdag uitlekte, beheerste het voetbalweekend. De Kansspelcommissie verdenkt de Anderlecht-verdediger ervan op eigen wedstrijden gegokt te hebben, wat verboden is.

  De ProLeague bevestigde dat "vier à vijf spelers" genoemd werden in het onderzoek van de commissie en nu zijn daar twee namen bij ingevuld: Oostende-spits Knowledge Musona en Waasland-Beveren-doelman Laurent Henkinet (foto).

  Het parket heeft de twee mannen ondervraagd en zijn onderzoek afgerond. De conclusie is dat de twee inderdaad gegokt hebben op matchen van hun eigen ploeg.

  Het is nu aan de Kansspelcommissie om te beslissen of de twee een boete krijgen. Het onderzoek naar Deschacht loopt nog.

  Waasland-Beveren had over zijn speler Henkinet gemeld dat hij inderdaad gehoord was door de Kansspelcommissie, maar niet had ingezet op eigen matchen. Het kan natuurlijk nog altijd over matchen van de reserven gaan en dat blijft strafbaar.

  "Henkinet beseft wel dat hij in de fout is gegaan door dit niet meteen aan de club te melden. Hij dacht, dat was hem ook zo gemeld, dat de zaak werd geseponeerd", staat er ook nog op de clubwebsite te lezen.

  "Lang niets gehoord over de zaak"

  Bij KV Oostende bevestigen ze dat Musona ondervraagd werd: "Musona is inderdaad gehoord, waarna hij dat meteen meldde aan de club. Hij heeft correct gehandeld. Sindsdien vernamen speler noch club iets over de zaak", vertelt woordvoerder Bram Keirsebilck aan onze redactie. "Of hij inzette op een eigen wedstrijd? Dat weet ik niet."

  "Feit is wel dat na de gokverhalen over OHL eind vorig seizoen we onze spelers een document hebben bezorgd waarin staat dat gokken op eigen matchen niet mag."