Ga naar de inhoud

meest recent

      Genk geeft geld aan slachtoffers van Italiaanse aardbeving

       ma 26 september 2016 17:52
      Genk wil jonge spelers die niet meer kunnen voetballen, helpen.
      Racing Genk zal een euro per verkocht ticket voor de match tegen Sassuolo wegschenken. Het geld is voor een project dat slachtoffers van de zware aardbeving in Italië helpt.

      Op 25 augustus werd het centrum van Italië getroffen door een zware aardbeving. Er vielen 241 doden en talloze mensen verloren hun huis.

      Genk, dat veel fans met Italiaanse roots heeft en nu donderdag ook nog een Italiaanse opponent treft in de Europa League, wil helpen.

      "KRC Genk en Sassuolo zetten hun schouders onder een lokaal project. Dat zamelt geld in om een busje te kopen om kinderen te laten voetballen", klinkt het.

      "Het busje moet de spelers van de plaatselijke voetbalclub Arquata del Tronto naar voetbalterreinen in de buurt brengen. Zo krijgen ze de kans om te voetballen, want in hun eigen club kan dat niet langer", meldt Genk.

      Concreet staat Genk 1 euro per verkocht ticket voor de match tegen Sassuolo af. De Italiaanse ploeg organiseert een soortgelijke inzamelactie tijdens haar Europese matchen.

      Tweet van Genk:

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.