• home
 • video
 • pas verschenen

  De Weert: "Boonen en Van Avermaet staan op gelijke hoogte"

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Bondscoach Kevin De Weert heeft zijn huiswerk voor het WK afgerond. "Boonen en Van Avermaet staan op gelijke hoogte. Ik heb geen knechten voor hen gezocht, maar mannen die kunnen koersen in de woestijn. Hopelijk laat de wind ons nu niet in de steek."

  Er zaten weinig verrassingen in de WK-selectie van De Weert. "Ik heb er ook niet lang over moeten twijfelen. Ik heb gewoon gezocht naar de beste ploeg voor het parcours waar we naartoe gaan. Het kan een heel mooi, maar ook een heel zwaar WK worden en dat zie ik wel zitten met deze ploeg."

  "Tom Boonen en Greg Van Avermaet staan op gelijke hoogte voor mij. Dat is ook normaal als je kijkt naar de status die Greg dit jaar gekregen heeft en naar de manier waarop hij koerst. De andere renners hebben echt geen moeite om voor die twee kopmannen te werken. Ze kijken naar hen op."

  "Hun knechten? Dat woord hoor ik niet graag. Ik heb gewoon geprobeerd om zeven steengoede, sterke renners te zoeken die kunnen koersen in de woestijn. Daarom heb ik bijvoorbeeld Maes gekozen boven Vermote, want hij heeft ervaring in Qatar. Iljo Keisse stond nooit ter discussie. Hij is gewoon top in wat hij doet."

  "Als er een sprinter wint, zal het eentje met "body" zijn. We willen de koers dan ook hard maken. In Qatar betekent dat waaiers trekken. Nu is het hopen dat de wind ons niet in de steek laat."

  "Een plan B? Tom is uiteraard onze eerste pion. Hij is wat geschrokken door die val, maar fysiek verwacht ik geen problemen. Als er iets met hem gebeurt, heeft Jens Debusschere ook een hele goeie sprint in huis. Als er geen sprint komt, kan ik met deze ploeg nog altijd iets anders verzinnen. We hebben Van Avermaet, Stuyven, Naesen, ... Er is ook communicatie tijdens de wedstrijd dus ik kan kort op de bal spelen."

  "In theorie kan Nederland een bondgenoot worden om de koers hard te maken want Terpstra heeft hier ook een doel van gemaakt. Maar eerst en vooral moeten we ervoor zorgen dat we elkaar in de wind niet uit het oog verliezen. Als je een waaier mist, maar je rijdt nog goed in blok, kan je nog heel veel rechtzetten."