• home
 • video
 • pas verschenen

  David van der Poel loopt er iedereen af in bisnummer Jingle Cross

  Van der Poel lacht terwijl Vermeersch en Sweeck mekaar feliciteren.

  Na de wereldbekermanche van zaterdagnacht hebben de veldrijders gisteren nog een wedstrijd gereden in Iowa City. Deze keer was David van der Poel de sterkste in Amerika. De oudere broer van Mathieu legde Gianni Vermeersch en de broers Sweeck over de knie op de laatste klim. Wereldkampioen Wout van Aert croste niet meer mee.

  Voor de reprise van de wereldbekermanche reden de crossers op hetzelfde parcours. Dat lag er wel droger en dus sneller bij.

  Vermeersch, Van der Poel, Baestaens, Peeters, de broers Sweeck en de Amerikaan Hyde waren de hoofdrolspelers in een attractieve veldrit met wisselende posities.

  De beslissing viel op de laatste beklimming van Mt. Krumpit, een kuitenbijter van 60 meter. Van der Poel liep zijn concurrenten er af.

  De oudere broer van Mathieu won met 12 seconden voorsprong op Vermeersch en 14 op Diether Sweeck. Laurens Sweeck (foto), derde in de wereldbekercross, was een keer gevallen in de afdaling. Hij reed als vierde binnen.

  VIDEO: David van der Poel slaat kloof op slotklim

  Onze reporter Renaat Schotte stond op de Mt. Krumpit en zag David van der Poel naar de zege snellen in Iowa.

  REACTIES: Laurens Sweeck: "Harde smak"

  "Ik had geen goeie dag", tweette Laurens Sweeck na de cross. "Ik ging hard neer, maar ben wel blij met mijn vierde plaats. Nu zet ik weer koers nar België."

  "Dit was een andere wedstrijd dan zaterdag: sneller en explosiever klimwerk", vond Rob Peeters, die zevende werd. "Ik blik tevreden terug op het Amerikaanse avontuur."

  Uitslag Jingle Cross (25/09)

  1. David van der Poel (Ned) - in 1u01'58"
  2. Gianni Vermeersch - op 12"
  3. Diether Sweeck - 14"
  4. Laurens Sweeck - 16"
  5. Vincent Bastaens - 28"
  6. Stephen Hyde (VS) - 31"
  7. Rob Peeters - 1'08"
  8. Daan Hoeyberghs - 1'16"
  9. Kerry Werner (VS) - 1'26"
  10. Tobin Ortenblad (VS) - 1'33"

  Wereldkampioen Wout van Aert, winnaar van de wereldbekerwedstrijd in Iowa, zat al op het vliegtuig naar België. Ook Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout pasten voor het bisnummer van de Jingle Cross.

  FOTO'S: Jingle Cross bis