• home
 • video
 • pas verschenen

  Boonen en Van Avermaet kennen hun ploegmaats voor WK Qatar

  De twee kopmannen in Qatar.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Bondscoach Kevin De Weert heeft de negen namen bekendgemaakt die op zondag 16 oktober in Qatar het WK wielrennen voor mannen elite zullen afwerken. Tom Boonen en Greg Van Avermaet zijn de kopmannen in de woestijn.

  De Sporza-commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer zaten met hun WK-ploeg niet ver van die van de bondscoach: alleen voor Benoot en Vermote vulde De Weert met Keukeleire en Maes twee andere namen in.

  Sep Vanmarcke is er niet bij, maar dat was gisteren al duidelijk, omdat hij ziek was. Ook snelle man Timothy Dupont, vorig week in Koolskamp goed voor zijn 16e zege en door velen in de selectie gewenst, zit niet in de selectie. Hij is wel een van de reserven.

  Ook Jelle Wallays, Yves Lampaert en Jonas Van Genechten moeten zich klaar houden om eventueel in te vallen.

  Reacties van de renners:

  • Jürgen Roelandts: "Ik denk dat ik geknipt ben voor dit parcours. De koers kan twee kanten uit. Zonder wind wordt dit misschien het gemakkelijkste WK in jaren, met wind zal dit heel zwaar worden. Voor de negen renners in onze selectie is waaierrijden een tweede natuur. Als Tom goed hersteld is, wordt hij onze man in de sprint, maar anders is Jens Debusschere ook goed in vorm."
  • Jens Debusschere: "Gezien het parcours hoopte ik voor het seizoen al op een deelname. Na mijn val in de Tour heb ik hier naar gepiekt. Ik denk dat mijn selectie terecht is. Tom Boonen heeft de afgelopen maanden bewezen dat hij eerste keuze is als het op sprinten aankomt, maar het zal er op aankomen de schiftingen te overleven. Mocht Tom door omstandigheden niet kunnen sprinten, denk ik de ambitie te mogen hebben een goed alternatief te zijn."

  WK-selectie mannen elite:

  • Tom Boonen
  • Greg Van Avermaet
  • Oliver Naesen
  • Jasper Stuyven
  • Jürgen Roelandts
  • Jens Debusschere
  • Jens Keukeleire
  • Iljo Keisse
  • Nikolas Maes

  Tweets: