• home
 • video
 • pas verschenen

  België heeft er een tennisster bij: Maryna Zanevska

  Zanevska staat 151e op de wereldranglijst.

  De Oekraïense tennisster Maryna Zanevska heeft de Belgische nationaliteit verworven. De 23-jarige is 151e op de wereldranglijst en woont al acht jaar in ons land.

  Vorige week won Zanevska het ITF-graveltoernooi in Saint-Malo, de mooiste zege uit haar carrière tot nu toe. De tennisster woont al acht jaar in ons land en heeft een verleden in de tennisacademie van Justine Henin.

  In 2017 krijgt ze ook de steun van de Franstalige tennisfederatie AFT. "Ze wordt een echte aanwinst voor het vrouwentennis in Franstalig België. Ze is een toonbeeld van professionalisme voor de jongeren in het elitecentrum in Bergen", zegt Pierre Delahaye, secretaris-generaal van de AFT.

  Zanevska wil haar nieuwe vaderland nu tennissucces bezorgen. "Onder de vleugels van mijn Belgische coach wil ik progressie blijven boeken en mijn doel verwezenlijken om de top 100 te halen", zegt ze.

  Zanevska is een prima dubbelspeelster en maakt daardoor misschien wel kans om een plaatsje te veroveren in het Belgische Fedcup-team.