• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: De 5 belangrijkste fases uit de WB-cross in Iowa

  Van Aert was opnieuw heer en meester in de VS.

  Afgelopen nacht heeft Wout van Aert zijn regenboogtrui opnieuw laten blinken. Heeft u de tweede Wereldbekerveldrit in Iowa gemist? Bekijk dan hier de cruciale momenten: van de pech en de inhaalrace van Wout van Aert tot de strijd voor de tweede plaats.

  Van Aert heeft kettingproblemen en zakt helemaal weg

  In de tweede ronde krijgt Wout van Aert plots af te rekenen met pech, wanneer een stukje hout verstrikt raakt in zijn versnellingsapparaat. De wereldkampioen dendert naar de 25e plaats, in het spoor van Meisen.

  Video player inladen ...

  Van Aert schudt een stevige inhaalrace uit zijn dijen

  Na de mechanische problemen heeft Van Aert 23 tellen aan zijn broek. Maar hij blijft rustig en knabbelt seconde per seconde van zijn achterstand af. Na drie rondes is Van Aert teruggekomen tot op 9 seconden van de kop van de koers.

  Video player inladen ...

  Van Aert geeft Sweeck doodsteek op hellende strook

  Van Aert is nu helemaal onder stoom en komt aanpikken bij koploper Laurens Sweeck. Op een hellende strook laat Van Aert zijn kompaan genadeloos achter. De wereldkampioen is gaan vliegen. Nog iets meer dan 2 rondes en de buit is binnen.

  Video player inladen ...

  Van Aert komt leeggestreden over de finish

  Na een knappe race maakt Wout van Aert zijn klavertje vier vol: na winst op de Muur boekt de leeggestreden wereldkampioen 3 op 3 op Amerikaanse bodem.

  Video player inladen ...

  Pauwels verslaat Sweeck in gevecht voor 2e plaats

  De enige strijd die er nog overblijft, is die voor de tweede plaats. Daarin erkent Laurens Sweeck in de slotronde zijn meerdere in Kevin Pauwels, die zijn cross uitstekend heeft ingedeeld.

  Video player inladen ...