• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nederlaag tegen Bayern kost Hamburg-coach zijn job

  Het huwelijk tussen coach Labbadia en Hamburg is voorbij.

  Hamburg heeft zijn coach Bruno Labbadia (50) op de keien gezet. De Duitse ploeg staat op één na laatste in de Bundesliga na een 0-1-nederlaag tegen Bayern gisteren.

  Na vier nederlagen op een rij heeft Hamburg zijn start volledig gemist in Duitsland. Enkel op de openingsspeeldag kon het team, met onder meer Emir Spahic, een puntje puren uit het duel met Ingolstadt.

  Tegen Bayern leek Hamburg gisteren nochtans lange tijd op weg naar een punt, maar in de 88e minuut gooide Kimmich nog roet in het eten. Met 0 op 12 is Hamburg bijna gezonken tot de bodem van het klassement, enkel Schalke 04 doet met 0 punten nog slechter.

  Coach Labbadia betaalt de slechte resultaten met ontslag. "Deze stap is volgens ons noodzakelijk, als je kijkt naar de resultaten", reageerde Hamburg-voorzitter Beiersdorfer op het ontslag van de Duitser Labbadia, die ook in het seizoen 2009-2010 de club al eens leidde.

  "Er is een andere trainer nodig om na de teleurstellende seizoensstart voor een sportieve ommekeer te zorgen."