• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Keukeleire moet in Italië zijn meerdere erkennen in Ruffoni en Pozzato

  Keukeleire (archief) sprintte naar de derde plaats.

  Nicola Ruffoni (Bardiani) heeft de GP Bruno Beghelli (1.BC) gewonnen. In de sprint met een uitgedund peloton vloerde hij zijn landgenoot Filippo Pozzato. Jens Keukeleire mocht als derde mee op het podium.

  Na de Giro dell'Emilia gisteren stond er ook vandaag een wielerwedstrijd op Italiaanse bodem op de kalender. Op 30 kilometer van de streep werd de traditionele vroege vlucht ingerekend, waarna er een spervuur aan aanvallen losbarstte.

  Uiteindelijk raakte niemand weg uit de greep van het peloton, dat door de schermutselingen wel stevig werd uitgedund. In de straten van Montegeglio kwam het tot een sprint. Nicola Ruffoni nam de maat van Filippo Pozzato en volgt op de erelijst zijn ploegmaat Sonny Colbrelli op.

  Jens Keukeleire (Orica BikeExchange) legde beslag op de derde plaats. Onze landgenoot en zijn ploegmaat Magnus Cort Nielsen zijn de enige niet-Italianen in de top tien.

  Uitslag:

  1. Nicola Ruffoni (Ita) - 196 kilometer in 4u25'21"
  2. Filippo Pozzato (Ita) - allen zelfde tijd
  3. Jens Keukeleire
  4. Sonny Colbrelli (Ita)
  5. Simone Consonni (Ita)
  6. Jacopo Guarnieri (Ita)
  7. Danilo Napolitano (Ita)
  8. Kristian Sbaragli (Ita)
  9. Magnus Cort Nielsen (Den)
  10. Francesco Gavazzi (Ita)