• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Heylen: "Ik had Roef gewaarschuwd dat ik tegen hem zou scoren"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Westerlo heeft de drie punten meegegraaid in het Astridpark. Anderlecht-huurling Michael Heylen had voorspeld dat hij zou scoren tegen Davy Roef en Leander Dendoncker zag een "schandalige vertoning". "Dit mag echt nooit meer gebeuren", zegt hij.

  Uitgerekend Michael Heylen, door Anderlecht uitgeleend aan Westerlo, brak de wedstrijd open door de 0-1 binnen te koppen. "Ik had Davy Roef een tijdje geleden nog gewaarschuwd dat ik zou scoren als ik tegen hem zou spelen en dat is vandaag ook gebeurd", zegt Heylen.

  "Ik kom goed overeen met hem en hij heeft me ook gefeliciteerd. Ik zat wel met gemengde gevoelens na mijn doelpunt. Ik ben hier opgegroeid en Anderlecht is de club van mijn hart. Uit respect juich je dan niet, maar anderzijds was het ook een topgevoel om hier te scoren. Dat iedereen applaudisseerde, deed me wel iets."

  "Het is schitterend dat we hier uiteindelijk met 1-2 winnen. Op voorhand hadden we dit niet gedacht. We wilden gewoon een goed resultaat neerzetten. Dat blijkt nu een superresultaat te zijn, want dit zijn drie gouden punten."

  "Het is straf dat het nu ineens kan, maar je moet gewoon proberen om uit zo'n slechte reeks te komen. Als je dan op Anderlecht komt voetballen, heb je eigenlijk niks te verliezen en kun je vrijuit voetballen. We hebben hard gewerkt voor elkaar om samen uit deze situatie te geraken."

  "Deze zege doet enorm veel deugd, dit doet iets met de groep. Dit geeft zeker en vast veel vertrouwen. Het was een prachtige ploegprestatie."

  Dendoncker: "Het was een schandalige vertoning van ons"

  Anderlecht-speler Leander Dendoncker baalde uiteraard na de thuisnederlaag. "In voetbal kan alles, maar zoiets mag nooit meer gebeuren. Het was een schandalige vertoning van ons, meer kan ik er niet over zeggen", zucht hij.

  "Alles liep fout. We wonnen geen duels, misten scherpte, voetbalden slordig, de laatste pass was niet goed, we waren niet aanwezig bij de tweede bal. Nochtans waren we voor deze wedstrijd heel goed op dreef en kwamen we met vertrouwen naar deze match."

  "In de tweede helft begonnen we nog goed met enkele kansjes, maar die werden niet afgewerkt. Het was ook wat aanpassen aan het systeem met twee spitsen. Maar goed, het is onze eigen schuld dat we zo spelen. Laat het ons misschien een offday noemen."

  "We moeten nu vooral naar onszelf kijken en weten dat het niet goed was. Gelukkig krijgen we donderdag in de Europa League tegen St-Etienne al meteen een nieuwe kans om iets recht te zetten tegenover onszelf en de supporters."