• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Aert start in 2e WB-cross: "De pijn verbijten"

  Van Aert kan zijn blessure niet erger maken door te fietsen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Wereldkampioen Wout van Aert heeft voor de eerste keer getraind sinds hij een barstje heeft gelopen in zijn teen. "Ik kan de blessure niet erger maken door te starten", zegt Van Aert daags voor de Wereldbekerveldrit in Iowa.

  In Las Vegas was Wout van Aert donderdagochtend outstanding in de eerste Wereldbeker-veldrit van het seizoen. Maar door een tuimelperte op de trappen hield hij wel een barstje over in zijn linker grote teen.

  Daardoor leek zijn deelname aan de veldrit in Iowa in gevaar te komen. Maar na een eerste training vrijdag heeft Van Aert bevestigd dat hij start in de 2e Wereldbeker-manche.

  "De training ging behoorlijk goed", zegt de wereldkampioen. "Ik had wel nog te veel pijn om op mijn pedalen te staan, waardoor ik een pijnstiller heb moeten nemen."

  "Hopelijk sta ik morgen zonder veel pijn op. Maar het staat vast dat ik start in Iowa."

  "Ik zal morgen de pijn moeten verbijten, maar daar kan ik niets verkeerds mee doen. De dokters hebben me verzekerd dat ik de blessure niet erger kan maken door te fietsen."

  "De Wereldbeker is een belangrijk doel voor mij. Dat ik daags na de cross pijn zal hebben, moet ik er dan maar bij nemen."