• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Titelverdediger België wordt voorlaatste in Nations Cup-finale

  Gregory Wathelet (Coree) kwam tot 4 strafpunten.

  Duitsland heeft de finale van de Nations Cup jumping gewonnen na een barrage met Groot-Brittannië. De Belgische ruiterploeg, die vorig jaar de meest prestigieuze teamcompetitie ter wereld won, eindigde op de zevende plaats in Barcelona.

  België trad met Gregory Wathelet, Nicola Philippaerts, Niels Bruynseels en Jérôme Guéry aan in de landencompetitie. Ons land had zich in eerste instantie niet geplaatst voor het mondiale slotweekend van de Nations Cup, maar werd opgevist als reserve.

  Donderdag bleven de Belgen samen met Duitsland en de Verenigde Staten nog foutloos in de kwalificaties, waardoor ze met de top acht vanavond de grote finale mochten rijden. De VS was daarin de vreemde eend in de Europese bijt.

  In tegenstelling tot donderdag konden de Belgen vanavond niet foutloos blijven: Philippaerts (op Bisquet Balou) opende met 4 strafpunten, Niels Bruynseels (Cas de Liberté) had er 8, Wathelet (Coree) 4 en Guéry (Grand Cru) ook 8. De score van de beste drie ruiters telt: met 16 strafpunten kwam België nooit in aanmerking voor het podium.

  Omdat zowel Duitsland als Groot-Brittannië met 0 punten stonden na de eerste omloop, moest een barrage de beslissing brengen. Markus Ehning nam het daarin op tegen olympisch kampioen Nick Skelton. De Brit kwam foutloos rond, net als de Duitser, maar Ehning was iets sneller: 39"80 tegenover 41"57.

  Eindstand:

  Na de barrage:
  1) Duitsland - 0 strafpunten
  2) Groot-Brittannië - 0 strafpunten
  Voor de barrage:
  3) Verenigde Staten - 4
  4) Italië - 5
  5) Ierland - 5
  6) Zwitserland - 5
  7) België - 16
  8) Nederland - 20