• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Revanchekamp tussen Klitsjko en Fury wordt opnieuw uitgesteld

  Klitsjko moet nog wat langer geduld hebben.

  Vladimir Klitsjko zal nog wat langer moeten wachten op zijn revanchekamp tegen Tyson Fury. De Brit sukkelt met een medisch probleem waardoor hij van zijn dokter niet in de ring mag op 29 oktober. Het is al de tweede keer dat de kamp wordt uitgesteld.

  In november vorig jaar onttroonde Tyson Fury verrassend wereldkampioen Vladimir Klitsjko bij de zwaargewichten bij de WBA-, WBO- en IBO-bond. De Oekraïner vroeg een revanchekamp op 9 juli, maar dat duel werd uitgesteld door een enkelblessure van Fury.

  Er werd dan afgesproken om te kampen op 29 oktober, al kwam die beslissing er ook niet zonder slag of stoot. Volgens de entourage van Klitsjko probeerde Fury het contract te veranderen, waarop de Oekraïner naar de rechtbank stapte.

  Uiteindelijk werd er toch een akkoord bereikt tussen de twee om op 29 oktober in Manchester te kampen, maar de medische toestand van Fury gooit nu dus roet in het eten. "Volgens medische specialisten is hij niet in staat om te vechten", zegt het management van de Brit. "Hij heeft medische verzorging nodig voor hij opnieuw in de ring stapt."

  Er hangt Fury bovendien een dopingschorsing boven het hoofd nadat hij betrapt werd op het gebruik van een verboden product. Zijn voorlopige schorsing is opgeheven in afwachting van verder onderzoek.