• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  NBA-vedette Kevin Garnett (40) houdt het voor bekeken

  Garnett (rechts) had nog een contract bij de Timberwolves.

  Na 21 seizoenen en 26.071 punten in de NBA is het voor Kevin Garnett genoeg geweest. In zijn rijkgevulde carrière veroverde hij onder andere olympisch goud tijdens de Spelen in Sydney 2000.

  Kevin Garnett keerde vorig seizoen terug naar zijn oude liefde de Minnesota Timberwolves, de ploeg waar het voor hem allemaal begon in 1995.

  Ook voor dit seizoen had Garnett nog een contract lopen bij de Timberwolves, maar dat werd in onderling overleg ontbonden.

  Liefst 21 seizoenen mocht Garnett zijn kunstjes etaleren op het parket van de NBA. Hij veroverde olympisch goud (in 2000), één titel (in 2008 met Boston), één trofee van beste NBA-speler en kwam vijftien keer in actie tijdens het All Star Game.

  In zijn carrière maakte Garnett 26.071 punten (gemiddeld 17,8 per wedstrijd), goed voor de 17e plaats in de topschutterstand aller tijden.

  Daarnaast pakte de 40-jarige forward ook 14.662 rebounds en maakte hij 5.445 assists. Statistieken om met een voldaan gevoel de basketbalschoenen aan de wilgen te hangen dus.

  Garnett maakte zijn afscheid bekend op Instagram