Ga naar de inhoud

meest recent

      Deschacht verdacht van gokken op wedstrijden van Anderlecht

       za 24 september 2016 08:49
      Deschacht zou tot 20.000 euro gewonnen hebben met de weddenschappen.
      De naam van Olivier Deschacht is gevallen in een gokzaak, maar de Belgische voetbalbond laat weten dat die nog geen onderzoek heeft geopend. Het Anderlecht-icoon wordt ervan verdacht dat hij tijdens het seizoen 2014-2015 geld heeft ingezet op matchen van Anderlecht waarin hij zelf op het veld stond. Dat meldt La Dernière Heure.

      Na een onderzoek in de Belgische eerste klasse worden er vijf profvoetballers gelinkt aan het gokken op wedstrijden. De opvallendste naam is die van Olivier Deschacht (35).

      Hij zou volgens La Dernière Heure geld ingezet hebben op verschillende wedstrijden waarin hij zelf speelde (tijdens het seizoen 2014-2015). Goed voor opbrengsten tot zo'n 20.000 euro.

      Deschacht zou al verhoord zijn door de politie. Ook Anderlecht is op de hoogte van het onderzoek naar Deschacht, maar blijft zijn speler steunen.

      Deschacht, die al sinds 2001 de kleuren van Anderlecht verdedigt, ontkent de feiten en verklaart dat zijn broer het account van de voetballer gebruikt heeft om te gokken.

      Als Deschachts ongelijk bewezen wordt, riskeert hij een boete tot 600.000 euro en een gevangenisstraf van 6 maanden tot 5 jaar.

      De Belgische voetbalbond kan nog maar weinig zeggen over de zaak. "We hebben deze ochtend via de media vernomen dat er een gerechtelijk onderzoek zou lopen", zegt woordvoerder Pierre Cornez.

      "Momenteel proberen we hier meer informatie over te krijgen, maar tot nu toe is er vanuit de KBVB nog geen officieel onderzoek opgestart."