• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Schouder houdt Serena Williams thuis van toptoernooien in China

  Serena Williams mikt nu op de WTA Finals in Singapore (23/10).

  De WTA-toernooien van Wuhan (25/9-1/10) en Peking (1-9/10) moeten het zonder Serena Williams doen. De Amerikaanse nummer twee van de wereld sukkelt met een schouderblessure. Ze mikt nu op de WTA Finals in Singapore (23-30/10).

  De 34-jarige Williams wordt al een heel seizoen geteisterd door blessureleed, zo speelde ze slecht acht toernooien. Ze pakte de titel in Rome en Wimbledon en was verliezend finalist op de Australian Open (van Kerber), Indian Wells (Azarenka) en Roland Garros (Muguruza).

  Op de US Open verloor ze in de halve finale, waarna ze haar WTA 1-positie moest afstaan.

  Williams stuurde het nieuws zelf de wereld in: "Ik ben heel teleurgesteld dat ik door een aanslepende blessure aan mijn rechterschouder niet kan deelnemen in Wuhan en Peking."

  "Ik heb kunnen trainen en wedstrijdjes spelen, maar toernooien spelen kan nog niet met mijn schouder. Ik doe er nu alles aan om fit te raken voor de WTA Finals in Singapore."

  Het toernooi met de beste acht speelsters van het seizoen 2016 gaat op 23 oktober van start.

  Wuhan en Peking zijn flink gedoteerd, respectievelijk met 2,5 miljoen en 5,4 miljoen dollar. Vorig jaar won Venus Williams in Wuhan en Garbine Muguruza in Peking.