• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lokeren-doelman veilt shirts van Van Avermaet, Courtois en Fabregas voor kinderkankerpatiëntjes

  Davino Verhulst op het veld, waar hij zijn zorgen even kan vergeten.

  Davino Verhulst, doelman van Sporting Lokeren, en acteur Christophe Stienlet (Foute Vrienden) hebben vanochtend in het UZ Gasthuisberg in Leuven een campagne gelanceerd om geld in te zamelen dat het leven van kinderen met kanker draaglijker maakt en hun ouders steunt.

  Verhulst en Stienlet hebben "KOMOK" opgericht, wat staat voor "ouders ondersteunen kinderen met kanker". De dochter van de Lokeren-doelman is kankerpatiënte en wordt al maandenlang verpleegd in het Leuvense UZ.

  "Ikzelf heb nu 9 maanden bij mijn dochter in het ziekenhuis doorgebracht en ondervond aan den lijve dat ondanks alle inspanningen die het ziekenhuis doet toch nog een aantal dingen kunnen verbeteren", zegt Verhulst.

  "Met het ingezamelde geld willen we in samenspraak met het Kinderkankerfonds bijvoorbeeld spelconsoles aankopen voor de kinderen, babyfoons, een ruimte in het ziekenhuizen krijgen waar ouders kunnen samenzitten..."

  "Als er voldoende geld is, willen we ouders ook financieel steunen om dag in dag uit bij hun kind te zijn. Voor velen is dat om financiële redenen immers niet evident. Mijn vrouw bijvoorbeeld is hiervoor moeten stoppen met werken."

  Om geld in te zamelen wordt op 28 september in Leuven een benefietevenement georganiseerd. In het Sportkot in Heverlee vinden in de namiddag allerlei activiteiten plaats, zoals een beachvolleybaltoernooi en een Vlaamse kermis met een wedstrijd "gooien met oude laptops".

  Ook een truitjesveiling

  's Avonds is er op de parking van het stadion van OHL een benefietavond met optredens van Vlaamse artiesten zoals Willy Sommers, Luc Steeno, Sam Gooris, Sergio en Laura Lynn. Er zullen truitjes geveild worden van onder meer Thibaut Courtois, Eden Hazard, Nicolas Lombaerts en Cesc Fabregas.

  Ook op het truitje waarmee Greg Avermaet dit jaar een rit in de Ronde van Frankrijk won kan via www.komok.be tot eind oktober geboden worden.