Ga naar de inhoud

meest recent

Iran stuurt Brazilië en afscheidnemende Falcao naar huis op WK futsal

 vr 23 september 2016 13:45
Falcao speelde zijn laatste wedstrijd voor Brazilië.
Colombia is tot en met 1 oktober gastland van het WK futsal. Morgen beginnen de kwartfinales, maar verrassend zonder titelverdediger Brazilië. Brazilië verloor in de achtste finales van Iran. Het afscheid van de Braziliaanse sterspeler Falcao werd er op die manier een afscheid in mineur.

Brazilië won makkelijk zijn groep in de eerste ronde. Aziatisch kampioen Iran leek in de achtste finale in theorie een hapklare brok, maar Brazilië verslikte zich. Brazilië liep wel snel uit tot 3-1, maar Iran zette de scheve situatie in de slotfase recht en sleepte verlengingen uit de brand.

Daarin dacht Falcao de matchwinnaar te worden met zijn derde goal van de match, maar opnieuw maakte Iran nog gelijk. In de penalty's trok Iran aan het langste eind. 

Ongetwijfeld had Falcao zijn afscheid van de nationale ploeg anders voorgesteld. Na 18 jaar en 201 wedstrijden stopt hij bij de nationale ploeg. De spelers van Iran zorgden wel nog veel een mooi moment door de Braziliaan na de match als een winnaar in de lucht te gooien.

Samenvatting Brazilië - Iran:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Compilatie van mooiste goals tot de kwartfinales