• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ben Hermans doet er nog een vierde jaar bij BMC bij

  Ben Hermans won in 2015 de Brabantse Pijl.

  Na drie jaar is Ben Hermans nog niet uitgekeken op BMC: de 30-jarige Belg verlengde zijn contract tot eind 2017. En met ambitie: "Ik wil volgend jaar een WorldTour-koers winnen en iets laten zien in de grote rondes."

  Hermans kwam in 2014 bij de ploeg van Gilbert en Van Avermaet terecht. "Ik heb het altijd leuk gevonden bij BMC, het is een van de beste teams ter wereld", vertelt Hermans, die voordien bij Topsport Vlaanderen en RadioShack reed.

  "Zelfs na drie seizoenen heb ik het gevoel dat we vooruitgang maken en dat er in 2017 nog veel mogelijk is. Ik wil nog een stap vooruitzetten en een wedstrijd in de World Tour winnen. Ik was er al een paar keer dichtbij."

  Dat mag ook een succes in een ronde zijn. Dit jaar stond Hermans op het podium in de Ronde van Burgos, op 1 seconde van laureaat Alberto Contador, en werd hij vooral 14e in de Vuelta.

  "De Ronde van Spanje heeft me het nodige vertrouwen gegeven voor het rondewerk, ik kan drie weken op niveau blijven. Met dat in het achterhoofd wil ik volgend jaar ook iets laten zien in een van de grote ronden. Samen met de heuvelklassiekers zijn dat genoeg doelen voor 2017."

  Algemeen manager Jim Ochowicz looft de specifieke rol van Hermans: "Ben is iemand die de leiders en het team kan bijstaan, maar ook zelf kan winnen. Ik ben heel blij dat hij blijft."

  Aankondiging: