• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Van der Bruggen was het lichtpunt"

  Aan het einde van de match had Vanhaezebrouck reden voor een voorzichtige glimlach.

  AA Gent had het gisteren niet onder de markt in de Beker van België. Gent kon pas in de extra tijd afstand nemen van Lierse. "Ik ben blij dat we de verlengingen konden vermijden, want wij moeten 4 matchen in 10 dagen spelen", zei Hein Vanhaezebrouck.

  Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck gaf na de match meteen toe dat zijn ploeg niet zijn beste match speelde, maar relativeerde ook. "Laat me toe om weinig over de eerste helft te zeggen, want dat was niet geweldig", zei Vanhaezebrouck.

  "Lang geleden dat ik dat nog gezien heb, maar ik ben wel tevreden over de reactie in de tweede helft. We hebben enkele broodnodige wissels gedaan en we hebben na de rust het echte Gent gezien. Er stond maar 1 ploeg op het veld."

  "Ik ben blij dat we de verlengingen konden vermijden, want wij moeten 4 matchen in 10 dagen spelen. Of we Lierse onderschat hebben? Het niveau was gewoon niet hoog genoeg. Er was veel afval en te weinig kwaliteit op het veld."

  "De invallers hadden een toegevoegde waarde. Er zat weer drive in de ploeg, want daarvoor was het maar een dode bedoening. Hannes Van der Bruggen was het enige lichtpunt in de eerste helft. Het was zijn eerste wedstrijd en hij heeft het heel lang volgehouden, op het einde op karakter."

  "Ik ben trots op mijn jonge jongens. Schoofs en Van der Bruggen hebben de ploeg op sleeptouw genomen: chapeau! Maar over Estiti moeten we nog eens binnenskamers praten. Hij zou gerecupereerd zijn, maar hij was ziek. Ik zag het al na enkele minuten. Zo ben je wel een invaller kwijt."

  Van Meir: "Sneu zo te verliezen"

  Ook Lierse-trainer Eric Van Meir stapte met een dubbel gevoel van het veld na de nederlaag. "Gezien het scoreverloop is dit resultaat jammer", zegt de trainer van Lierse. "Die goal in de slotminuut is spijtig voor mijn jongens, die met hun eigen middelen hard gewerkt hebben."

  "Ik vind het wel belachelijk dat we op zo'n manier een doelpunt moeten slikken. Iemand van Gent gooit de bal op zijn eigen voeten, dat is een foute inworp en dus inworp voor ons."

  "Daarom was ik heel kwaad. Of het dan verdiend is voor Gent of niet, dat doet er niet toe. Het is heel sneu om zo te verliezen."

  Toch bleef de ontgoocheling niet te lang hangen bij Van Meir. "Het is belangrijk dat iedereen het gevoel heeft dat we er alles aan gedaan hebben. Ik win liever, maar we hebben de wet van de sterkste ondergaan."

  "Het is spijtig dat externe factoren Gent een beetje geholpen hebben. Niet dat het het resultaat heeft bepaald, want dat zou niet eerlijk zijn tegenover Gent. Die goal zou wel gevallen zijn."