Ga naar de inhoud

Van Aert verlaat Las Vegas in een rolstoel

 do 22 september 2016 21:25
Van Aert verliest er zijn glimlach niet bij.
Wout van Aert is niet ongeschonden uit de WB-veldrit van Las Vegas gekomen. De wereldkampioen veldrijden houdt aan zijn val op de trappen een barstje in zijn linker grote teen over en stapte in een rolstoel het vliegtuig op.

Wout van Aert kwam na twintig minuten wedstrijd hard ten val op de trappen. Hij kon zijn wedstrijd zonder problemen voortzetten en snelde uiteindelijk bijzonder gemakkelijk naar de overwinning in de eerste WB-veldrit van het seizoen.

Na een korte nacht stond Van Aert op met veel pijn aan zijn linker grote teen.

De wereldkampioen veldrijden ging naar het ziekenhuis voor foto's en verdere onderzoeken. Een barstje in zijn teen is de uiteindelijke diagnose.

"Iets waar je weinig aan kan doen", aldus begeleider Jan Verstraeten. "Het doet alleen veel pijn. Een voordeel is wel dat je ook weinig verkeerd kan doen."

Komt de tweede WB-manche in Iowa in gevaar? "Wout zal tijdens het fietsen zelf moeten aanvoelen hoe pijnlijk het is."

Renaat Schotte was erbij op de luchthaven:

Van Aert bekijkt het positief:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.