• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tom Boonen blesseert pols na val in Eneco Tour, maar breekt niets

  Tom Boonen grijpt naar zijn pols na zijn valpartij.

  Voor Tom Boonen is de Eneco Tour afgelopen. De 35-jarige renner viel in de vierde etappe van de Belgisch-Nederlandse rittenwedstrijd. Boonen klaagde over pijn aan zijn pols, maar in het ziekenhuis werden geen breuken vastgesteld. Het WK van Boonen komt dus wellicht niet in gevaar.

  Tom Boonen kwam ten val in de rit van Aalter naar Sint-Pieters-Leeuw toen hij eten uit zijn achterzak wilde nemen. Hij landde op zijn hoofd, maar stapte opnieuw op zijn fiets. Even later kneep hij dan toch de remmen dicht.

  Boonen klaagde over pijn aan zijn pols en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werden geen breuken vastgesteld, al voelde de ex-wereldkampioen zich wel wat duizelig. Hij mocht het ziekenhuis meteen verlaten, maar moet wel een paar dagen rusten.

  Wellicht komt het WK voor Boonen niet in gevaar. Hij is de uitgesproken kopman voor het nakende WK in Qatar.

  Met zeges in de Ride London Classic en Brussels Cycling Classic bewees Boonen weer over zijn snelle benen van weleer te beschikken.

  Enkele foto's: