• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Team Tinkoff kan er niet mee lachen: "Sagan start 99,99% zeker op WK"

  Verdedigt Sagan zijn regenboogtrui op 16 oktober of niet?

  Bij Tinkoff zit de ploegleiding verveeld met de uitlatingen van Peter Sagan over het WK. Sagan zei dat hij nog niet wist of hij zijn titel zal verdedigen op 16 oktober. "Maar dat was een duidelijke grap", is de ploeg er als de kippen bij om te nuanceren. Ondertussen past de ploeg wel voor het WK-ploegtijdrijden.

  Na zijn overwinning in de Eneco Tour op woensdag deed Sagan enkele monden openvallen. Sagan beweerde nog te twijfelen aan zijn deelname aan het WK. Grap of niet, bij Tinkoff kunnen ze niet echt lachen met de uitspraak.

  "De laatste vraag die gesteld werd tijdens de persconferentie na de huldiging was die over het wereldkampioenschap. Daarop antwoordde Peter dat hij nog niet wist of hij zou deelnemen. Volgens mij duidelijk een grap."

  "De tickets voor het vliegtuig zijn besteld. De ploeg en heel zijn entourage zijn er klaar voor. Alles is geregeld. Het zou gek zijn mocht Peter Sagan nu ineens zijn titel niet meer willen verdedigen", zei de persverantwoordelijke van de ploeg.

  "Sagan is altijd in voor een kwinkslag. Hij is nu eenmaal zo. Hem kan je niet meer veranderen. Ik kan je zeggen dat Sagan het WK zal rijden. Hij start voor 99,99 procent."

  "Beslissing over ploegentijdrit werd van bovenaf genomen"

  De Tinkoff-ploeg besliste ondertussen wel om niet aan de start te komen van het wereldkampioenschap ploegentijdrijden op 9 oktober.

  "Een aantal factoren hebben onze beslissing beïnvloed. Zo zijn er geen punten te halen, kost het handenvol geld om naar Qatar af te zakken met al het materiaal, personeel, renners en noem maar op", geeft ploegleider Tristan Hoffman als verklaring.

  "Bovendien valt de ploeg op het einde van het seizoen uit elkaar. Dat laatste is wellicht het meest doorslaggevende. Er zijn geen prijzen meer te behalen op dat WK".

  "Langs de ene kant is het natuurlijk zeer jammer want een ploegentijdrit is een fantastische discipline, maar ik begrijp de hele zaak wel. Die beslissing werd genomen van bovenaf. Ondanks dat het team gaat ophouden te bestaan blijven wij de laatste weken en maanden toch wel als een hecht blok rondkoersen."