• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Red Dragons en Yellow Tigers: "Thuisvoordeel moet ons naar EK stuwen"

  De Yellow Tigers beginnen vanavond aan het kwalificatietoernooi.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  De Yellow Tigers beginnen vanavond aan het kwalificatietoernooi.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De Red Dragons en Yellow Tigers proberen de volgende dagen de poorten naar het EK-volleybal 2017 in Polen open te beuken. Vandaag begint het kwalificatietoernooi in Antwerpen.

  Antwerpen is vanaf vandaag het toneel voor het mogelijk beslissende kwalificatietoernooi voor zowel de Red Dragons als de Yellow Tigers. Als de Belgische volleybalmannen minstens twee van hun drie wedstrijden winnen, waarvan zeker de match tegen Griekenland, is het EK 2017 in Polen een feit. In principe zijn er geen excuses voor de Belgen.

  "Als we de tegenstanders maar niet onderschatten", beseft bondscoach Dominique Baeyens. "Ik verwijs graag naar enkele jaren geleden toen we ook met 0-3 gingen winnen in Griekenland, maar in de terugmatch een golden set nodig hadden."

  De Red Dragons ontmoeten vrijdag Oekraïne (20u), zaterdag Griekenland (17.30u) en zondag Moldavië (15u). "Vorige week wonnen we wel tegen Griekenland, maar ik had nooit durven dromen dat het met 0-3 zou zijn na een niet zo beste voorbereiding wegens verschillende blessures."

  "Oekraïne is een heel mooi team, een ploeg met vele mogelijkheden, dat over forse atletische kracht beschikt. Hopelijk stuwen de Belgische supporters ons in Antwerpen naar het EK-ticket en schreeuwen ze ons naar de overwinning."

  "Vande Broek: "Het wordt geen gezondheidswandeling"

  De Yellow Tigers beginnen vandaag tegen Frankrijk (20u). Daarna volgen nog wedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina (zaterdag om 15u) en Spanje (zondag om 17.30u).

  "Frankrijk is en blijft gevaarlijk", blikt aanvoerster Charlotte Leys vooruit. "Spanje is gegroeid in het toernooi. Ze zitten in de flow en we mogen ze niet onderschatten", voegt bondscoach Gert vande Broek toe.

  "Of we het EK moeten spelen? Dat  mag je niet zeggen als coach, want dat creëert druk. Maar het zou wel erg spijtig zijn als we het niet waarmaken."

  "Dat we nog een tweede kans hebben eventueel, daar houden we geen rekening mee. Ons thuisvoordeel moet het verschil maken. Maar zoals ik eerder zei, het wordt geen gezondheidswandeling."

  "Willen we nog hogerop geraken dan moeten we met twee factoren rekening houden. Eerst dat we tegen toplanden meer risico's moeten nemen en tegelijk minder fouten mogen maken. Ten tweede dat we moeten leren om te spelen als een favoriet. Tegen een favoriet nemen ploegen meer risico, maar als favoriet moet je controle leren houden."