• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Raes: "Kompany zal toch doorgaan, omdat zijn werk bij de Duivels niet af is"

  Vincent Kompany moet opnieuw een tegenslag verwerken.

  De comeback van Vincent Kompany was opnieuw van korte duur. "We moeten afwachten wat hij heeft, maar het lijkt stilaan te veel te worden", vindt Frank Raes. "Mentaal zal hij nog wel willen doorzetten, maar als het lichaam niet meer meewil..."

  Vincent Kompany leek tegen Swansea in de League Cup op een geslaagde comeback af te stevenen. Tot de aanvoerder van Manchester City in de extra tijd toch weer vroegtijdig naar de kant moest.

  "We moeten afwachten hoe ernstig de blessure is, want het lijkt nu om zijn bovenbeen te gaan, terwijl het daarvoor zijn kuit was. Het kan dus gewoon met compensatie te maken hebben", zegt Frank Raes aan Sporza.

  "Ik schrijf hem nog niet af, maar het lijkt stilaan wel te veel te worden. Als hij nu opnieuw op het veld komt, zal dat altijd met een bang hartje zijn. Wij kruisen onze vingers al als hij speelt, wat moet dat dan niet met hemzelf zijn?"

  "Mentaal moet dit enorm zwaar zijn. Hij zal nog wel willen doorzetten, maar als het lichaam niet meer meewil... Voor het geld hoeft hij het in ieder geval niet meer te doen. Maar hij is nog eerzuchtig."

  "Kompany wil nog altijd iets bewijzen, vooral bij de Rode Duivels. Hij is de woordvoerder van de gouden generatie. Hij wou die mannen meetrekken naar een groots resultaat. Zijn werk bij de nationale ploeg is nog onaf."

  "City kan het zich permitteren om Kompany tijd te geven"

  Vincent Kompany is altijd blessuregevoelig geweest, maar de laatste jaren lijkt het nog veel erger geworden. "Hij heeft misschien te veel krachttrainingen gedaan", speculeert Raes.

  "In zijn tijd bij Anderlecht was hij een soepele speler, als een liaan. Daarna heeft hij zichzelf in Duitsland en Engeland uitgebouwd tot een krachtspeler."

  "Dankzij die kracht heeft hij ook zijn status opgebouwd in Engeland. Maar misschien is hij te ver gegaan. Je lichaam moet het allemaal nog kunnen verdragen."

  "Kompany is ook een sterk merk. Hij heeft een enorme marktwaarde, zowel in België als in Engeland. Hij heeft veel krediet opgebouwd."

  "Hij zit bovendien bij een grote, rijke club. Die hebben tijd om te wachten. Als Kompany top is, is hij nog altijd beter dan Stones, Otamendi en co. Dan is hij wereldklasse. En dat weten ze ook bij City."

  "De twijfel zal wel niet alleen toenemen bij Kompany en bij ons, maar ook bij Guardiola. Het zal moeilijker en moeilijker worden om hem te laten spelen in de topmatchen."