• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Marco van Basten verlaat Oranje vroeger dan gepland

  Marco van Basten gaat aan de slag bij de FIFA.

  Marco van Basten verlaat de Nederlandse voetbalbond al op 1 oktober, en niet op 13 november zoals eerder gepland. De assistent-bondscoach kwam dat vandaag overeen met de KNVB. "Ik heb er alle vertrouwen in dat het Nederlands elftal zich zal plaatsen voor het WK."

  Van Basten gaf onlangs aan pas na het laatste WK-kwalificatieduel van het jaar, op 13 november, te zullen stoppen als assistent-bondscoach van Danny Blind.

  In samenspraak met de KNVB wordt 1 oktober zijn laatste werkdag bij Oranje. Hij krijgt daarna een voorname rol bij de wereldvoetbalbond FIFA.

  "Ik heb met veel plezier en tevredenheid gewerkt in het team van Danny Blind, maar de onverwachte uitnodiging van de FIFA betekent voor mij een unieke kans", zegt Van Basten over zijn vertrek.

  "Ik vertrouw erop dat de KNVB mijn vertrek op een professionele manier weet in te vullen en ik wens de staf en de spelers heel veel sterkte en geluk toe met de kwalificatie voor het WK. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken."

  Van Basten is niet het eerste staflid dat Oranje de rug toekeert. Eerder trokken ook Dick Advocaat en Ruud van Nistelrooij de deur achter zich dicht bij de KNVB.

  De mededeling van de KNVB:

  Reactie op Twitter: