• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Guardiola: "Afwachten wat de dokters zeggen over blessure van Kompany"

  Ligt Vincent Kompany opnieuw in de lappenmand?

  Vincent Kompany heeft zich wellicht opnieuw geblesseerd bij zijn rentree. De verdediger van Manchester City verliet het veld in de slotfase van het bekerduel tegen Swansea. "De dokters zullen hem nu eerst onderzoeken", zegt coach Josep Guardiola.

  Vincent Kompany vierde woensdagavond zijn rentree na enkele maanden blessureleed. Onze landgenoot speelde nagenoeg de hele wedstrijd tegen Swansea, maar in het slot van de wedstrijd liep het mis. Bij een sliding leek hij zich te blesseren en hij zocht prompt de kleedkamer op.

  City-coach Josep Guardiola wil voorlopig niet al te veel kwijt over de blessure. "De dokters zullen hem eerst onderzoeken en met hem praten om te zien wat er scheelt. Hopelijk is het geen groot probleem. Ik wacht af wat de medische staf zal zeggen", zegt de Spanjaard.

  Guardiola was tevreden over de wedstrijd van Kompany. "Hij speelde goed. Na zo'n lange periode terugkeren is niet eenvoudig, maar defensief was hij enorm sterk. Hij speelde echt een sterke wedstrijd."

  De trainer van City had niet meteen in de gaten dat er iets mis was met Kompany. "Ik vroeg aan mijn staf wat er gebeurd was. Ze vertelden dat Vincent naar de kleedkamer gegaan was. Hopelijk valt het mee, maar dat zullen we moeten afwachten."