• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bobslee-avontuur Gay start in mineur: "Hij duwde de bob minder dan 10 keer"

  Het zal nog een tijdje wachten zijn voor Gay te zien is in een Amerikaanse bob.

  Tyson Gay zal nog even moeten wachten voor hij deel kan uitmaken van het Amerikaanse bobsleeteam. Hij besliste niet mee te doen aan de openingsdag van het kampioenschap voor duwers. De ex-sprinter wil eerst wat meer ervaring opdoen.

  Gay kondigde recent aan dat hij na zijn atletiekcarrière werk wou maken van een carrière bij het Amerikaanse bobsleeteam. De selecties voor de duwers vinden op dit moment plaats in Calgary in Canada.

  Maar Gay paste voor de openingsdag en ziet zijn kansen daardoor ook meteen in rook opgaan. De Amerikaanse federatie liet weten waarom Gay niet meedeed.

  "Hij is maar twee dagen voor de kampioenschappen aangekomen en hij heeft minder dan tien keer een bobslee geduwd. In samenspraak met de trainers van het team heeft hij beslist dat het in zijn eigen belang is om eerst nog te leren. Hij moet zijn trainingen voortzetten met de rest van het team. Dan kan hij een deel van zijn tests deze week nog doen."

  Ryan Bailey, die net als Gay deel uitmaakte van de 4x100m-ploeg die op de Spelen van Londen 2012 zilver won, maakte wel grote indruk in Calgary.  "Mijn doel is om naar de Olympische Spelen te gaan. Maar zelfs in mijn stoutste dromen had ik tot nu niet gedacht dat het mogelijk zou zijn in een bobslee", zei Bailey.