• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgen moeten naar Duitsland in de Daviscup

  De Belgen wonnen van Brazilië en blijven daardoor in Wereldgroep I.

  In Londen is vandaag geloot voor de Daviscup 2017. De Belgische tennismannen nemen het in de eerste ronde van de Wereldgroep op tegen Duitsland. De wedstrijden worden begin februari op verplaatsing gespeeld.

  De Belgen verzekerden zich van het behoud in de Wereldgroep door vorig weekend met 4-0 te winnen van Brazilië.

  De selectie van kapitein Johan Van Herck, in 2015 verliezend finalist in de Daviscup, was reekshoofd bij de loting voor de eerste ronde en werd daarbij aan Duitsland gekoppeld, dat Polen met 3-2 klopte in de barrages.

  De hoogst geklasseerde Duitsers op de ATP-ranking zijn Alexander Zverev (ATP-27) en Philipp Kohlschreiber (ATP-30). Tegen Polen namen Jan-Lennard Struff (ATP-87) en Florian Mayer (ATP-60) de enkelwedstrijden voor hun rekening.

  De wedstrijden worden in Duitsland gespeeld van 3 tot en met 5 februari. Bij winst botst België in de kwartfinales (7-9 april) op Argentinië of Italië. Bij verlies wacht een nieuw barrageduel (15-17 september).

  Daviscup-kapitein Van Herck: "Duitsland is niet slecht voor onze supporters"

  Johan Van Herck, kapitein van de Belgische Daviscup-mannen, is tevreden met de loting, maar volgens hem wordt het wel een moeilijke opdracht als Zverev en Kohlschreiber erbij zijn bij de Duitsers. 

  "Ik weet niet waarom ze niet speelden tegen Polen, misschien waren er problemen in het team. We zien wel of ze er in februari bij zijn of niet. Als dat het geval is, kunnen we ze kloppen maar dan moeten we zelf in uitstekende doen zijn."

  De Belgen spelen op verplaatsing, maar vermijden wel een lastige reis. "Na zes opeenvolgende duels in eigen land, was het niet ondenkbaar dat we eindelijk opnieuw op verplaatsing zouden moeten spelen. Dat het Duitsland is, is misschien niet slecht voor onze supporters."

  De volledige loting van de Wereldgroep:

  De statistieken zijn niet in het voordeel van de Belgen: